Ionity storsatsar på snabbladdare i Storbritannien

Även om laddningsoperatören Ionity inte tycks växa så snabbt som en del andra nätverk så pågår det stora satsningar. Bara under detta året kommer nätverket i Sverige ha blivit dubbelt så stort. Viktiga kommande etableringar inkluderar fem nya stationer mellan Umeå och Jokkmokk som är under uppbyggnad.

Ionity satsar på fler marknader, och meddelar nu om en jättesatsning i Storbritannien. I samarbete med hotellkedjan Village ska Ionity öppna upp 33 stationer, med totalt 380 laddpunkter.

De nya laddstationerna kommer ha upp till 12 snabbladdare per station, och vara öppna för både hotellens gäster och förbiresande. Laddarna ska ha en effekt på upp till 350 kW. De nya stationerna ska stå klara under 2024.

– Samarbete med Village Hotels är en spännande milstolpe för Ionity eftersom det utökar vårt laddningsnätverk avsevärt för alla elbilsförare i Storbritannien. Det här partnerskapet för oss närmare vårt mål att se till att laddning av elbilar blir tillgängligt för alla och så bekvämt som möjligt i hela Europa, berättar Andreas Atkins, regionschef för Ionity i Storbritannien och Irland.

Under det senaste året har Ionity knutit flera strategiska partnerskap med större mark- och fastighetsägare runtom i Europa. Dubbleringen av laddningsnätverket i Sverige i år görs exempelvis möjlig genom ett samarbete med fastighetsbolaget Regio.

Ionity har idag 500 Ionity-stationer i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.