Circle K-station utsedd till Sverige bästa elbilshubb

Laddningsstationer kommer i många skepnader, och många olika utformningar. Till Global Convenience Store Focus har aktörer kunna nominera sina stationer för att tävla om utmärkelsen ”Världens bästa elbilshubb”.

Bland de 10 globala finalisterna fanns Circle K Vädermotet i Göteborg som enda svenska station. Nu plockar den hem andraplatsen. Stationen hyllas för sin tillgång på personbilsladdare och lastbilsladdningar samt en säkerhetsparkering för den sistnämnda trafikgruppen. Här finns också en butik med mat och toaletter.

– Vi är otroligt stolta. Det vi gjort i Vädermotet har fått uppmärksamhet globalt flera gånger och det är ett resultat av hårt arbete. Vi visar gång på gång att vi både kan och vill driva förändring, och det lyckas vi med tack vare lång erfarenhet, högt engagemang och för att vi vågar satsa, säger Eva Kimborn Heivert, vd Circle K Sverige.

Circle K berättar dessutom att stationen i Vädermotet är en av energikedjans mest populära laddningsstation med flest laddade kilowattimmar.

Vinnaren av tävlingen blev DCC Energy Able Mandal i Norge. Hur den stationen ser ut kan du se i filmen nedan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.