Honda lanserar en kul liten eldriven scooter

Honda Motocompacto i full fart.

Honda vill revolutionera urban mobilitet. Nu presenterar den japanska fordonstillverkaren den kompakta eldrivna scootern Motocompacto som inte är mycket större än en resväska. Den lilla farkosten är utvecklad av Honda i USA och ska fungera som ett litet transportfordon i stadsmiljöer, runt på större arbetsplatser eller skolcampuset.

Toppeffekten på motorn är 490W med drivning på framhjulet, med en maxfart på 24 km/h. Batteriet på 6,8 Ah ska räcka till att ta sig 2 mil på en laddning. När det är dags att ladda batteriet görs det på 3,5 timmar i ett vanligt vägguttag.

– Motocompacto är helt unikt Honda. En rolig, innovativ och oväntad aspekt av vår större elektrifieringsstrategi, berättar Jane Nakagawa, vice vd för R&D Business Unit på American Honda Motor.

Den designades med fokus på förarkomfort och bekvämlighet och erbjuder en mjuk sits, fotpinnar med säkert grepp, förvaring, en digital hastighetsmätare, en laddningsmätare och ett bekvämt bärhandtag.

Lådan innehåller smart förvaring.

En telefonapp gör det möjligt för förare att justera sina personliga inställningar, inklusive belysning och körlägen via bluetooth.

För tillfället är Motocompacto exklusiv för den amerikanska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.