Tesla berättar om nyheterna i Tesla Model 3 Performance

Tesla Model 3 Performance och Franz von Holzhausen.

I april lanserade Tesla nya uppgraderade Model 3 Performance. Den extra sportiga och kraftfulla versionen av Model 3 har 460 hästkrafter i systemeffekt och förmågan att ta sig från 0 till 100 km/h på 3,1 sekunder. I en ny video berättar Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen tillsammans med några kollegor om prestandauppgraderingarna som prestandaversionen fått.

– Det första du kommer att lägga märke till på prestandaversionen är att frontpanelen är annorlunda, en annan splitter över fronten som hjälper till med nedåtkraften och bilens totala balans. Interiören är där det finns mycket förändringar och jag tror att det första du kommer att lägga märke till är sätena och hur de stöttar en nu, berättar Franz von Holzhausen.

På de mer tekniska bitarna flikar bland annat Teslas fordonsingenjör Lars Moravy och berättar mer om vad som har blivit vassare.

– Vi har en ny styrespindel som har en något kortare styrarm vilket minskar det totala styrförhållandet och gör den lite snabbare i svängarna, och sedan har vi ett helt nytt adaptivt dämpningssystem för första gången någonsin på en Model 3 med aktiv ventil här som justerar sig dynamiskt när du kör bilen, berättar Lars Moravy.

I videon nedanför kan du se hela genomgången:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.