E.ON öppnar laddstation med både DC- och AC-laddare

Fler än 50 000 bilar passerar dagligen Rydebäck Center längs E6 nära Helsingborg. Nu har E.ON öppnat en helt ny laddstation, som ska fokusera både på både de som vill göra ett kort stopp men också på de besökare som vill stanna en längre tid. Den nya stationen kombinerar nämligen DC- och AC-laddning.

Snabbladdarna på stationen har en effekt på 150 kW är utformade för de som är i behov av att göra ett kort stopp. För de som vill stanna en längre tid på området har E.ON också satt upp AC-laddare på 22 kW.

– Etableringen gör det enkelt att svänga av E6:an och snabbt ladda sina bil. Men laddstationen gör också Rydebäck Center synlig på kartor och i navigationsappar, vilket lockar fler besökare till området. Syftet är att göra livet enklare för elbilsförare och samtidigt bidra till handelsområdets tillväxt, säger Niklas Malmberg, projektledare från E.ON Drive Infrastructure Sweden.

Stationen är byggd i samarbete med markägaren och den lokala entreprenören Fredrik Cronqvist, och är en del E.ONs bredare satsning för att förbättra tillgängligheten till hållbara transportlösningar över hela Sverige.

– Tillgången på laddstationer blir alltmer avgörande för var människor väljer att handla och tillbringa sin tid. Laddplatsen gynnar inte bara förbipasserande, utan också våra kunder och lokalbefolkningen. Tack vare E.ONs stabila och pålitliga partnerskap och vårt samarbete med Helsingborgs stad, förstärker vi nu Rydebäck Centers roll som en central handels- och servicenod, säger Fredrik Cronqvist.

Bonusvideo

E.ON har under den senaste tiden byggt en hel del unika stationer. Bland annat invigde E.ON en unik laddstation med snabbladdare under tak i Norrköping, tidigare i år:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.