VW och Renault släpper tanken om gemensamt utvecklad billig elbil

I december rapporterade tyska medier flitigt om hur Volkswagen och Renault börjat överväga att slå sina kloka huvuden tillsammans. Det för att utveckla en ny generation billigare och mindre elbilar som ska kunna säljas för under det magiska 20 000 euro-strecket.

Samtalen med Renault var fortfarande ”i ett mycket tidigt stadie” och behöver nödvändigtvis inte leda till något, uppgav en av källorna i december. Nu fem månader senare kommer nya uppgifter om att de två biltillverkarna valt att gå skilda vägar. De ”lyckades inte hitta en överenskommelse” löd motiveringen, skriver branschtidningen Automotive News.

Renaults VD Luca de Meo bekräftade senast i februari att Renault förde samtal med Volkswagen om ett partnerskap kring en ”lågkostnads mini-elbil för Europa”. Renault planerar att lansera en ny helt eldriven Twingo 2026 med ett riktpris på under 20 000 euro.

Både Renault och Volkswagen har avböjt att kommentera uppgifterna om att samtalen ska ha upphört, men man betonar att en billig elbil för under 20 000 euro fortfarande finns med i planeringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.