Nytt samarbete ska ge 12 nya IONITY-stationer i Sverige – en dubblering

Genom ett samarbete med fastighetsbolaget Regio kommer Ionity nu att öppna 12 nya snabbladdningsstationer i Sverige från Skellefteå i norr till Karlskrona i söder. De flesta av stationerna ska stå klara under 2023.

De tolv nya laddstationerna kommer totalt ge 108 nya snabbladdare. Ionitys nätverk av snabbladdare är idag ett av de nätverk som erbjuder den högsta laddningseffekten. Snabbladdarna kan ladda med upp till 350 kW.

Stationerna kommer placeras utmed Regions handelsplatser strategiskt belägna intill motorvägspåfarter. Orterna är Skellefteå, Umeå, Uppsala, Örebro, Eskilstuna, Borlänge, Trollhättan, Sisjön, Mölndal, Karlskrona, Kalmar och Gävle. Samarbetet innebär att Ionity kommer dubbla sitt nätverk av snabbladdare under året.

– Vi behöver samarbeta mellan olika branscher för att snabba på övergången till ett mer hållbart sätt att leva. Samarbetet med Ionity innebär inte bara en bättre service för våra hyresgäster och kunder, utan det bidrar även till att accelerera utbyggnaden av det svenska nätverket av snabbladdare. Att kunna ladda enkelt, med el från fossilfria och förnybara källor, är en förutsättning för framtida hållbara transporter och hållbart resande, säger Eric Bergström, VD Regio och Partner Brunswick Real Estate.

Jan Haugen Ihle, ansvarig för IONITY i norra och västra Europa tillägger:

– Sverige har sett en kraftig tillväxt inom elbilssegmentet där varannan ny bil som registreras drivs med el. Nu behöver vi förbättra infrastrukturen för laddning av dessa bilar. De nya laddstationerna innebär en väsentlig uppgradering av det befintliga laddnätverket längs motorvägarna, vilket kommer att underlätta särskilt mycket vid de tider som det annars kan bildas köer vid laddstationerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.