Nu finns det 500 Ionity-stationer i Europa

Laddningsoperatören Ionity firar nu en jämn och fin milstolpe. Igår öppnade Ionity-station nummer 500 i nätverket. Milstolpen nåddes i tyska Dettelbach, där 12 nya snabbladdare med en effekt på upp till 350 kW driftsats.

Ionitys nätverk består nu av närmare 2500 snabbladdare, fördelade över 24 länder i Europa. Flest stationer har Ionity i Franrike, med 128 stationer med totalt 672 snabbladdare.

Ionity förväntar sig att bilresandet med elbil kommer att öka drastiskt under sommarmånaderna juli och augusti. För att möta det växande antalet elbilar har Ionity påskyndat utbyggnaden av snabbladdare under året. Nätverket täcker nu in populära semesterdestinationer och rutter i både Tyskland, Italien och Frankrike som gör resor ner till Medelhavet betydligt enklare.

– Sommaren är precis runt hörnet och många semesterfirare reser med bil. En studie från Elementenergy visar att nästan 70 procent av 14 000 tillfrågade från sju europeiska länder hellre skulle köra en elbil än en bil med förbränningsmotor om tillgången till laddningsinfrastrukturen var bättre, skriver Ionity.

– På vardagar och under lågtrafik tidiga morgonen eller sent på kvällen brukar det vara lugnast vid laddstationerna, ger Ionity som tips för att undvika trängsel.

Nya koncept

Framåt kommer utbyggnadstakten av snabbladdare att fortsätta öka. Ionity kommer både bygga nya stationer, och bygga ut befintliga stationer. Målsättningen är att stationer vid de mer trafikerade rutterna alltid ska ha minst 12 snabbladdare eller fler.

Dessutom tittar Ionity på möjligheterna att ytterligare förhöja laddningsupplevelsen genom stationer med tak (med solpaneler), och nya shoppingmöjligheter och gastronomiska upplevelser i anslutning till laddningen.

I Sverige finns det idag 27 stationer men även här finns en ambitiös utbyggnadsplan. Bland annat i samarbete med fastighetsbolaget Regio som äger flera stora handelsplatser i Sverige.

Fotnot: Idag öppnade station 501 i Pays de Brive Nord, Frankrike.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.