Nya snabbladdaren A400 från ABB ska eliminera skiten bakom spakarna

ABB har tagit fram en ny snabbladdare som ska vara enklare att begripa sig på och dessutom betydlgit driftsäkrare. Graden av lyckade laddsessioner är idag i värsta fall under 70 procent. Något som är en direkt påverkan på avkastningen på ägarens investering.

Med det som bakgrund har ABB nu designat den nya snabbladdare A400 med ett fokus på användaren och målet att leverera en så hög frekvens av lyckade laddsessioner som möjligt. ABB säger sig ha förbättrat den övergripande laddningsprocessen genom ökad tydlighet – för att minska friktionspunkterna mellan fordon, laddare och betalning.

Användergränssnittet visas bland annat på en stor 32-tumsskärm som ska göra A400 lika enkel och bekant att använda som en smartphone. Den guidar användaren steg för steg och bekräftar laddningsstatus och slutförd laddningsprocess. Betallösningen är också en integrerad del i laddarens användargränssnitt. Målet är att nå en 99 procent tillförlitlighet i lyckade laddsessioner.

Laddaren är utrustad med två laddningsportar som ger 200 kW i kontinuerlig laddningseffekt till två fordon och upp till 400 kW för ett fordon. Laddaren balanserar dessutom effekten mellan fordonen genom 50 kW-flexibla moduler som gör det möjligt att fördela effekten mellan de två laddningsportar utefter det faktiska behovet.

– Laddnätverk utgör en viktig transportinfrastruktur på vägen mot en energieffektiv och klimatneutral mobilitetsera. A400 har konstruerats från grunden som ett system för tillförlitlig och kostnadseffektiv leverans av energi, vilket gör det möjligt för våra kunder att driva sina nätverk på högsta nivå och uppnå önskat ekonomiskt resultat, säger Michael Halbherr, vd för ABB E-mobility.

– På ABB E-mobility har vi tagit viktiga lärdomar från vår omfattande erfarenhet och är besatta av att skapa en laddningsupplevelse som är tillförlitlig, skalbar, hanterbar och säker, samtidigt som vi säkerställer interoperabilitet och prestanda, fortsätter Michael Halbherr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.