Ionity storsatsar på Sverige: ”Vi planerar att hålla takten uppe”

Ionity har nyligen delat med sig av sina expansionsplaner för Skandinavien och Sverige. Under året kommer Ionity nära inpå dubbla antalet stationer i Sverige.

En stor del av de nya stationerna i Sverige ska byggas i samarbete med fastighetsbolaget Regio. Samarbetet kommer att ge 12 nya stationer spridda över Sverige i anslutning till de större vägarna och knutpunkterna.

Bra partnerskap är något som är viktigt för att kunna bygga ut laddinfrastrukturen. Något som André Schau som är Country Manager för Skandinavien bekräftar:

– Vi planerar att hålla takten uppe och etablera nya partnerskap med fastighetsägare och handelsplatser under året. Och det verkar som om vi är på rätt väg: Vi har precis tecknat ett kontrakt med fastighetsbolaget Regio för 12 nya platser i Sverige, vilket kommer att tillåta oss att nästan fördubbla antalet Ionity-laddpunkter under året, säger André Schau.

Men det finns så klart också utmaningar med att bygga laddinfrastruktur i Sverige och hos våra grannländer. Oftast har vi en sträng vinter, med mycket kyla och frost i marken. När marken är frusen tar det längre tid att bygga en station.

– För vår byggprocess innebär det att marken ibland är för frusen att bygga på. I så fall behöver vi värma upp marken utifrån för att kunna gräva. Detta kostar ganska mycket tid, berättar André Schau.

– Dessutom måste vi sätta upp tält för att skydda vår monteringsutrustning från snön. Dessa tält riskerar dock att blåsas bort av den hårda vinden. Låt mig säga så här: Det blir verkligen inte tråkigt, men det är något jag älskar med mitt jobb, försäkrar André Schau.

12 stationer på gång

De tolv nya stationerna som Ionity bygger i samarbete med Regio ska ligga i Skellefteå, Umeå, Uppsala, Örebro, Eskilstuna, Borlänge, Trollhättan, Sisjön, Mölndal, Karlskrona, Kalmar och Gävle. Planen är att de flesta stationerna ska öppna under detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.