OKQ8 blev precis Sveriges största snabbladdningsnätverk i antal stationer

OKQ8 i Malmö. Pressbild.

Att det finns snabbladdare hos OKQ8 är snart lika självklart som att man kan köpa sig en kopp kaffe och tanka andra former av flytande bränsle vid stationerna. I veckan öppnade OKQ8 nya snabbladdare i Båstad och Piteå och med blir laddnätverket på nu totalt 100 stationer det största i Sverige sett till antalet stationer med en laddeffekt på över 150 kW.

– Vi är fantastiskt glada över att vara störst i Sverige på elbilsladdning. Att vi nu erbjuder supersnabbladdning på 100 stationer från Vittangi i norr till Trelleborg i söder är ett tydligt bevis på att vi håller kursen i vår expansiva utrullningsplan av supersnabbladdare i hela Sverige, berättar Karin Eriksson, vd på OKQ8 Scandinavia.

– Genom att snabbt öka tillgängligheten av laddare bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp från transporter, vilket är en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid, fortsätter Karin Eriksson.

OKQ8 har som mål att det ska vara lika smidigt att snabbladda sin elbil som det är att tanka en bensin- eller dieselbil. Det ska vara enkelt att betala med kort, och prisinformationen ska synas tydligt på stationens tavlor. Oavsett betalningsform tillkommer ingen extra kostnad för kunden. 

– Att nå 100 stationer är något av en milstolpe som har krävt hårt arbete och stort fokus. Detta ska vi fira tillsammans med våra kunder med extra bra priser på elen mellan den 17–19 maj, säger Marc Skriver-Bayer, Public charging manager på OKQ8 Scandinavia utan att avslöja hur bra priset blir.

OKQ8 bygger sitt laddningsnätverk i samarbete med Skellefteå Kraft. Målet är att bygga totalt 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

Sett till antalet snabbladdare med en effekt på över 150 kW är däremot Tesla störst i Sverige med sitt Supercharger-nätverk. Tesla har fler än 1200 snabbladdare fördelade över 89 stationer i Sverige. Där har OKQ8 394 snabbladdare med en effekt på 150 kW eller mer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.