Kia EV6 får större batteri, och startas med fingeravtryck

Kia har inatt visat upp en uppdaterad version av Kia EV6. På utsidan kommer en lättare exteriör uppdatering där de nya lyktorna är den mest påtagliga förändringen. Under ytan gömmer sig bland annat ett nytt större batteri på 84 kWh som kan laddas från 10 till 80 procent på 18 minuter.

– Breda strålkastare med högteknologiska funktioner och moderna sofistikerade ljus kompletterar den sportiga och dynamiska känslan som är unik för Kia EV6, skriver Kia Sydkorean om uppdateringen som också inkluderar nya fälgar.

På baksidan är ändringarna små. Men den skarpsynte noterar en något förändrad ljussignatur baktil.

Interiört har Kia flyttat om bilens skärmar något och introducerat böjda sådana, samt introducerat en ny tvåekrad ratt. Kia har också lagt till en fingeravtrycksläsare så att föraren kan starta bilen med hjälp av fingerspetsen. Även AppleCarPlay och Android Auto ska nu ha blivit trådlöst.

I samband med premiären visades en tvåhjulsdriven variant med en motoreffekt på 168 kW (229 hk) upp. Den får från sitt batteri på 84 kWh en räckvidd på 494 kilometer enligt de sydkoreanska specifikationerna. Den fyrhjulsdrivna motsvarigheten levererar 239 kW (325 hk) och en räckvidd på 461 kilometer.

När den uppdaterade modellen kan tänkas nå Sverige återstår att se – och likaså hur de slutliga specifikationerna för vår marknad blir återstår att se. Den varianten vi fick se inatt var avsedd för hemmamarknaden i Sydkorean.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.