Ny eldriven skåpbil fulländar Renaults utbud av kommersiella fordon

Renault Trafic E-Tech.

Renault fulländar nu sitt sortiment med eldrivna skåpbilar. Nu lanserar Renault officiellt Renault Trafic E-Tech. Den eldrivna skåpbilen får ett batteri på 52 kWh, och en WLTP-räckvidd på 297 kilometer. Eftersom transportbilen främst lär rulla i stadsmiljöer och tätorter lär den komma längre än så.

Renault Trafic E-Tech kommer erbjudas i två längder (5,08 meter och 5,48 meter) och i två olika höjder (1,967 meter och 2,948 meter). Det ska ge en lastvolymen som sträcker sig från 5,8 kubikmeter till 8,9 kubikmeter.

Transportbilen är utrustad med skjutdörrar som är över en meter breda, och 255° öppningsbara bakdörrar. Det ska göra det enkelt att lasta paket, europallar och andra skrymmande föremål.

Upp till 4,15 meter långa föremål går att lasta på golvet i skåpet, genom en extralucka som öppnar sig in under passagerarkupéns.

Gott om förvaring

I kupén finns ytterligare förvaringsutrymmen för lösa föremål. Lastvolymen på facken i instrumentbrädan uppgår till 19,7 liter, 14,6 liter i dörrarna och 54 liter under stolarna. I vissa utrustningsnivåer finns dessutom en extra utdragningsbar låda med en lastvolym på 6,6 liter.

Detta är Renaults första skåbil som också kan fungera som ett ”mobilt kontor”. Sitsen i mitten går att fälla så att ryggstödet fungerar som ett skrivbord, för arbete eller måltider.

Utökad räckvidd

Trafic E-Tech får en motor på 90 kW (122 hk) med ett vridmoment på 245 Nm vilket ska garantera en pigg körning under alla förhållanden. I Eco-läget begränsas motorkraften och toppfarten till 90 km/h vilket utökar räckvidden till 332 kilometer.

Standard är AC-laddning på 7 kW, men upp till 22 kW finns som tillval. Från och med nästa år kommer Renault också erbjuda snabbladdning med en effekt på upp till 50 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.