Vattenfall testar mobil snabbladdstation i Söderköping

Vattenfall kommer under en testperiod mellan maj och augusti ha en mobil snabbladdare på plats vid Hemköp i Söderköping, som dessutom är strategiskt beläget längs med E22:an. Stationen är öppen för både eldrivna personbilar och lastbilar.

Tanken med den mobila laddstationen från Vattenfalls sida är att samla lärdomar kring tekniken, och för att se hur man kan utveckla den vidare. Samtidigt har man möjlighet att erbjuda en snabbladdare i Söderköping, något som inte finns där idag.

Den mobila laddstationen levererades med en lastbil och består med ett stort batterilager som ansluts till ett 63A-eluttag. Energilagret säkerställer sedan att det finns tillräckligt med kapaciteten genom att fungera som en buffert. Den maximala laddhastigheten är 240 kW och fyra bilar kan ladda samtidigt, men då med en dynamisk totaleffekt på 300 kW som delas mellan de fyra uttagen.

– Det är spännande och mycket glädjande att tillsammans med Hemköp i Söderköping kunna erbjuda vår batterilösning för elbilsladdning. På relativt kort tid kan vi leverera en smart snabbladdlösning till vår kund. Potentialen för den här typen av mobila laddlösningar är enorm, säger Anders Skarin, projektansvarig på Vattenfall Network Solutions.

Stationen levererades till platsen idag och kommer att stå öppen fram till och med augusti.

– Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och göra kundupplevelsen så inspirerande och smidig som möjligt. Vår förhoppning är därför att kunderna ska uppskatta möjligheten till snabbladdning i samband med att de besöker vår butik, säger Per Arén, handlare Hemköp Söderköping.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.