Lista: Laddbox till elbilar

När du skaffat elbil kan det också vara lämpligt att installera en laddbox hemma. Hemmaladdningen är den mest prisvärda laddningen du kan göra för din elbil. Det finns dock en hel del laddboxar och leverantörer att välja mellan.

I den här listan finns ett axplock av omtyckta och populära laddare med hög kvalité. Det finns så klart fler laddboxar ute på marknaden. Se den här listan som en laddbox bäst-i-test där vi löpande utvärderar och kompletterat med fler boxar.

Grönt avdrag: När du köper en laddbox komplett med installation är du också berättigad till en skattereduktion. Det innebär att du betalar halva kostnaden upp till 50 000 kronor. Avdraget görs direkt på fakturan från installatören.

Söker du laddbox med dubbla uttag? Kolla istället in denna listan.

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till Laddboxbolaget.
Allt om Elbil gillar och kan verkligen rekommendera Laddboxbolaget. Genom att handla via länkarna stöttar du också Allt om Elbil.

Charge Amps Halo 3,7-11 kWh

Charge Amps Halo är en populär laddbox som kommer i flera olika utföranden. Boxen kommer med en fast kabel Typ 1 eller Typ 2-kabel på 7,5 meter och laddar mellan 3,7 och 11 kW beroende på modell. Den har också en uppkopplad molntjänst som ger full kontroll över laddningen, historik, översikt, schemaläggning och timer.

Charge Amps är ett svenskt företaget och laddboxen är också utformad med hänsyn till nordiskt klimat och tål både höga och låga temperaturer, snö och regn. Kylan påverkar inte heller kabeln, utan den behåller sin flexibilitet även i minusgrader. Halo är också upplyst, vilket ger lite extra vägledningsljus under mörka vinterdagar.

Som en bonus får du också ett extra shuko-uttag placerat väderskyddat i underkant, där du kan plugga in dammsugaren eller högtryckstvätten. När du inte laddar hänger du prydligt kabeln runt laddaren.


Charge Amps Aura (dubbla uttag)

Charge Amps Aura är laddstationen med dubbla uttag, för dig som är i behov av att ladda två elbilar samtidigt. Boxen lastbalanserar laddningen mellan de två uttagen. Laddboxen är tillverkad för att tåla nordiskt klimat med en hög kvalité och är tillverkad i återvunnen aluminium.

Laddboxen Aura är kopplad till Charge Amps moljntjänst som ger full kontroll över laddningen, historik, översikt, schemaläggning och timer. Dessutom är boxen förbered för vehicle-to-grid-teknologin.


GARO GLB

Laddboxarna från Garo är oerhört populära, och erbjuder robusta modeller i en hel del olika utföranden. Garo har valt att satsa på en löstagbar laddkabel till skillnad från många andra hemmaboxar. Laddboxen är självklart uppkopplad, och erbjuder en hel del inställningar, schemaläggning och kontroll över laddningen.

Boxen är förbered för dynamisk lastbalansering i flera nivåer vilket innebär att den reducerar automatiskt fordonets laddström och skyddar därmed huvudsäkringen. Boxen kompletteras med en energimätare i elcentralen.

Garo GLB finns också i en version för flerbostadshus, vilket gör laddboxen speciellt lämplig för bostadsrättsföreningen, arbetsplatsen eller radhusföreningen där flera boxar ska ingå i ett större nätverket. Dessutom går det att komplettera med RFID-taggar eller kort för att spåra laddningen.