Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Lista: Laddbox till elbilar

När du skaffat elbil kan det också vara lämpligt att installera en laddbox hemma. Hemmaladdningen är den mest prisvärda laddningen du kan göra för din elbil. Det finns dock en hel del laddboxar och leverantörer att välja mellan.

I den här listan har vi samlat ett axplock av seriösa leverantörer som erbjuder laddboxar med hög kvalité. Det finns så klart också andra leverantörer. Se listan som en laddbox bäst-i-test där vi löpande utvärderar och kompletterat med fler boxar.

Denna artikeln innehåller sponsrade länkar till AutoExperten och Kjell & Co.

Charge Amps Halo 3,7-11 kWh

Charge Amps Halo är en populär laddbox som kommer i flera olika utföranden. Boxen kommer med en fast kabel Typ 1 eller Typ 2-kabel på 7,5 meter och laddar mellan 3,7 och 11 kW beroende på modell. Den har också en uppkopplad molntjänst som ger full kontroll över laddningen, historik, översikt, schemaläggning och timer.

Charge Amps är ett svenskt företaget och laddboxen är också utformad med hänsyn till nordiskt klimat och tål både höga och låga temperaturer, snö och regn. Kylan påverkar inte heller kabeln, utan den behåller sin flexibilitet även i minusgrader. Halo är också upplyst, vilket ger lite extra vägledningsljus under mörka vinterdagar.

Som en bonus får du också ett extra shuko-uttag placerat väderskyddat i underkant, där du kan plugga in en dammsugaren eller högtryckstvätten. När du inte laddar hänger du enkelt kabeln runt laddaren.

ModellHastighetUttagStrömstyrkaCa prisLäs mer
ChargeAmps Halo3,7 kWTyp 21-fas 16 A12 550 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
ChargeAmps Halo7,4 kWTyp 21-fas 32 A13 995 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
ChargeAmps Halo11 kWTyp 23-fas 16 A14 200 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
ChargeAmps Halo11 kWTyp 23-fas 16 A11 495 krLäs mer/Köp
(Kjell & Co)
ChargeAmps Halo3,7 kWTyp 11-fas 16 A11 495 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
ChargeAmps Halo3,7 kWTyp 11-fas 16 A9 695 krLäs mer/Köp
(Kjell & Co)
ChargeAmps Halo7,4 kWTyp 11-fas 32 A13 995 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)

Charge Amps Aura (dubbla uttag)

Charge Amps Aura är laddstationen med dubbla uttag, för dig som är i behov av att ladda två elbilar samtidigt. Boxen lastbalanserar laddningen mellan de två uttagen. Laddboxen är tillverkad för att tåla nordiskt klimat med en hög kvalité och är tillverkad i återvunnen aluminium.

Laddboxen Aura är kopplad till Charge Amps moljntjänst som ger full kontroll över laddningen, historik, översikt, schemaläggning och timer. Dessutom är boxen förbered för vehicle-to-grid-teknologin.

ModellHastighetUttagStrömstyrkaCa prisLäs mer
ChargeAmps Auror2*22 kWTyp 23-fas 6-32 A33 495 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)

GARO GLB

Laddboxarna från Garo är oerhört populära, och erbjuder robusta modeller i en hel del olika utföranden. Garo har valt att satsa på en löstagbar laddkabel till skillnad från många andra hemmaboxar. Laddboxen är självklart uppkopplad, och erbjuder en hel del inställningar, schemaläggning och kontroll över laddningen.

Boxen är förbered för dynamisk lastbalansering i flera nivåer vilket innebär att den reducerar automatiskt fordonets laddström och skyddar därmed huvudsäkringen. Boxen kompletteras med en energimätare i elcentralen.

Garo GLB finns också i en version för flerbostadshus, vilket gör laddboxen speciellt lämplig för bostadsrättsföreningen, arbetsplatsen eller radhusföreningen där flera boxar ska ingå i ett större nätverket. Dessutom går det att komplettera med RFID-taggar eller kort för att spåra laddningen.

ModellHastighetUttagStrömstyrkaCa prisLäs mer
Garo GLB22 kWTyp 215 422 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
Garo GLB7,4 kWTyp 213 750 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
Garo GLB3,7 kWTyp 215 848 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
Garo BLB
(BRF-master)
3,7 kWTyp 215 845 krLäs mer/Köp
(AutoExperten)
Garo BLB
(BRF-slave)
3,7 kWTyp 213 486 kr
Läs mer/Köp
(AutoExperten)

Notis

Begravningsbyrån Fonus har Sveriges första begravningsbil som är helt eldriven. Den nya elbilen började rulla i slutet på mars i Malmö, berättar företaget i...

Elbil

En jury bestående av 93 motorjournalister från 28 länder har i årets upplaga av ’World Car of The Year’ röstat fram årets vinnare i...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.