Lista: Laddbox till elbilar

När du skaffat elbil kan det också vara lämpligt att installera en laddbox hemma. Hemmaladdningen är den mest prisvärda laddningen du kan göra med din elbil. Det finns dock en hel del laddboxar och leverantörer att välja mellan.

I den här listan finns ett axplock av omtyckta och populära laddare med hög kvalité, som rekommenderas av Allt om Elbils samarbetspartner Laddboxbolaget. Det finns så klart fler laddboxar och leverantörer utan på marknaden. Se den här listan som en laddbox bäst-i-test där vi löpande utvärderar och kompletterat med fler boxar.

Grönt avdrag: När du köper en laddbox komplett med installation är du också berättigad till en skattereduktion. Det innebär att du betalar halva kostnaden upp till 50 000 kronor. Avdraget görs direkt på fakturan från installatören.

Söker du laddbox med dubbla uttag? Kolla istället in denna listan.

Denna artikel innehåller sponsrade länkar till Laddboxbolaget.
Allt om Elbil gillar och kan verkligen rekommendera Laddboxbolaget. Genom att handla via länkarna stöttar du också Allt om Elbil.

Charge Amps Halo 3,7-11 kWh

Charge Amps Halo är en populär laddbox som kommer i flera olika utföranden. Boxen kommer med en fast kabel Typ 2-kabel på 7,5 meter och kan klarar upp till 11 kW i effekt beroende på modell. Den har också en uppkopplad molntjänst som ger full kontroll över laddningen, historik, översikt, schemaläggning och timer.

Charge Amps är ett svenskt företaget och laddboxen är också utformad med hänsyn till nordiskt klimat och tål både höga och låga temperaturer, snö och regn. Kylan påverkar inte heller kabeln, utan den behåller sin flexibilitet även i minusgrader. Halo är också upplyst, vilket ger lite extra vägledningsljus under mörka vinterdagar.

Som en bonus får du också ett extra shuko-uttag placerat väderskyddat i underkant, där du kan plugga in dammsugaren eller högtryckstvätten. När du inte laddar hänger du prydligt kabeln runt laddaren.


Zaptec Go

Zaptec Go är en populär laddbox med rötter från Norge. Den kommer i ett kompakt format och har en löstagbar kabel. Laddboxen är självklart uppkopplad med WiFi och 4G LTE-M för att hålla sig uppdaterad och göra det möjligt för dig att övervaka laddningen.

Boxen finns både med 11 och 22 kW i laddeffekt, och har stöd för lastbalansering för att inte överbelasta huvudsäkringen. En extra bonus är stöd för RFID-taggar. Det här är en box som är utvecklad för att också göra installationen enklare för elektrikern.


Charge Amps Aura (dubbla uttag)

Charge Amps Aura är laddstationen med dubbla uttag, för dig som är i behov av att ladda två elbilar samtidigt. Boxen lastbalanserar laddningen mellan de två uttagen. Laddboxen är tillverkad för att tåla nordiskt klimat med en hög kvalité och är tillverkad i återvunnen aluminium.

Laddboxen Aura är kopplad till Charge Amps moljntjänst som ger full kontroll över laddningen, historik, översikt, schemaläggning och timer. Dessutom är boxen förbered för vehicle-to-grid-teknologin.