Stellantis ger plats åt elbilar från Peugeot, Dodge, Jeep och RAM på teknikmässan CES

På teknikmässan CES i Las Vegas som öppnar i januari lovar bilkoncernen Stellantis att det blir fullt fokus på elbilar och hållbara transporter. Bland märkena som ska lyftas fram finns bland annat Peugeot, Jeep, Dodge, RAM, Fiat och Chrysler.

Peugeot kommer att visa upp sitt nya koncept Peugeot Inception som ska ge en förhandsvisning om märkets kommande elbilar och formspråk i framtiden. Det handlar om ny bildesign som helt kretsar kring den elektriska plattformen, både interiört och exteriört.

Peugeot är väldigt abstrakta i de få detaljerna de släpper idag. Peugeot ska ”omtolka” allt under ledorden attraktion, känsla och briljans (Allure, Emotion och Excellence). Tidigare har Peugeot bland annat nämnt en total omtolkning av instrumentering där nya digitala lösningar möter de traditionella fysiska lösningarna.

Inför mässan har Peugeot släppt en kort och minst lika hemlighetsfull teaserfilm:

Jeep

På plats finns också Jeep som är aktuell i Europa med nya elbilen Jeep Avenger. På CES ska Jeep ta ett tydligt avstamp om en elektrifierad framtid.

Jeep Wagoneer

Här kommer Jeep att introducera ”4xe som det nya 4×4”. Jeep har tidigare visat upp flera koncept på kommande eldrivna modeller och förväntningen är att någon av dessa kan finnas på plats under mässan.

RAM

På plats kommer det också bli världspremiär för konceptet som ska visa den nya helt eldrivna RAM 1500 BEV. Det är RAMs satsning på en kraftfull elbil till pickupsegmentet. Detaljerna är få med RAM lovar bland annat en pickup med imponerande last- och dragförmåga som ska leverera upp till kundernas förväntningar.

Dodge

En given plats har också den amerikanska muskelikonen Charger från Dodge. På mässan kommer vi att få se mer av Dodge Charger Daytona SRT BEV. En kraftfull elbil med 670 hästar utrustad med en elektronisk avgassystem som ska kunna mullra med upp till 126 dB.

Chrysler och Fiat

På plats finns också Chrysler som är lite mer sparsamma i detaljerna inför mässan. Men man lovar bland annat att visa nya uppkopplade tjänster för den amerikanska marknaden och dela med sig av det senaste i planerna till att lansera sin första elbil år 2025.

Även Fiat finns på plats och kommer att demonstrera nya digitala visningslokaler i Fiat Metaverse.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.