Teslas nya strategi för Supercharger-nätverket

Tesla Supercharger Helsingborg.

I mitten av april kom uppgifterna om att Tesla skulle göra sig av med omkring 10 procent av sin arbetsstyrka som en del av ett större sparpaket. En vecka senare presenterade Tesla sin förändrade strategi i samband med kvartalsrapporteringen. Nu var det fokus på att ”påskynda lanseringen av nya modeller”.

Det pågår alltså en stor och märkbar förändring inom Tesla, något som senare blev speciellt tydligt sista dagen i april. Då kom plötsligt och oväntat nyheten om att Tesla dessutom låter teamet som ansvarar för Tesla Supercharger-nätverket lämna bolaget. Enligt mediauppgifterna ska det röra sig om omkring 500 personer och flera anställda berörda av uppsägningen har bekräftat uppgifterna i sociala medier.

Ny strategi

Tesla har inte kommenterat uppgifterna om uppsägningen av teamet. Däremot presenterade Elon Musk en förändrad strategi för Supercharger-nätverket.

– Tesla planerar fortfarande att utöka Supercharger-nätverket, bara i en långsammare takt när det kommer till nya platser, och ett större fokus på 100 procent drifttid och expansionen av befintliga platser, kommenterade Elon Musk via X.

Teslas Supercharger-nätverket består idag av fler än 6200 stationer med 57 600 laddpunkter globalt. Det är på många marknader, inklusive Europa och Sverige det enskilt största publika snabbladdningsnätverket.

Redan för två år sedan hade Tesla en strategi att börja fokusera på större stationer. De största stationerna i Sverige idag finns i Mantorp och Jönköping med 40 laddpunkter vardera. Framåt kan vi alltså nu säkert förvänta oss att fler stationer i Sverige växer till den storleken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.