Endast elbilar från Opel från 2028 – med prislapp från 25 000 euro

Opel har länge siktat på att ställa om och bara sälja elbilar. I Europa kommer det att ske redan inom fyra år – med start 2028. Planen innebär dessutom att alla nya modeller som lanseras från och med nästa år bara kommer att erbjudas med eldrift. Det är något som Opel kommunicerat sedan 2022.

I samband med att Tyskland slopat sina subventioner på elbilar har den tyska biltillverkarens VD Florian Huettl frågats ut om planerna, och om de består. Slopandet av subventionerna ”kommer på sin höjd försena vägen till elektromobilitet”, men det ”går inte att stoppa det”, menade Huettl.

– Vi håller helt klart fast vid vår plan även hastighetsmässigt. Vi kan bara låta oss bli beroende av politik till en viss del, berättar Huettl för The Sun. Huettl förstärker dock att han ändå så klart gärna hade sett fortsatta incitament för att påskynda elektrifieringen.

Nyligen presenterade biltillverkaren sitt senaste flaggskepp Opel Grandland. En modell storlek större med upp till 700 kilometer räckvidd. Men i andra änden av spannet planeras det också för mindre och billigare modeller.

2018 Opel GT X Experimental

Huettl bekräftar att Opel planerar att lansera en instegsmodell som ska kosta från 25 000 euro inom ett par år.

– Nästa generation av batteri-elektriska plattformar kommer att göra det möjligt för oss att uppnå denna prisparitet. Det är naturligtvis lättare att absorbera kostnaderna i en bil i det högre segment som Grandland. I småbilssegmentet är det mycket svårare på grund av konkurrenssituationen, berättar Huettl.

Målet är att erbjuda minst en helt eldriven modell i varje segment för att upprätthålla en betydande försäljningsvolym 2028.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.