Peugeot ska visa den eldrivna framtiden genom konceptet Inception

Peugeot lovar att 2023 ska bli ett laddat år. Starten blir konceptet Peugeot Inception Concept som man kommer att visa upp den 5 januari på teknikmässan CES.

Konceptet ska visa hur Peugeot framöver kommer att designa elbilar som helt kretsar kring elektriska drivlinor. Idag är Peugeot sparsamma kring detaljerna men lovar att visa ett nytt exteriört formspråk, passande för nästa generationens bilar byggda som elbilar helt från grunden.

Även de interiöra utrymmena kommer att bli helt ”omtolkade”. Allt från instrumentering till att skapa nya digitala och fysiska upplevelser. Utöver det visar Peugeot inget som kan ge en föraning kring vad vi kan förvänta oss.

Förra konceptet Peugeot e-Legend

Senast Peugeot visade upp ett elbilskoncept var 2018. Det konceptet skapade ett ordentligt ha-begär, men ett förverkligande av det uteblev helt och hållet. I alla fall under de senaste fyra åren.

Då visade man upp retroinspirerade Peugeot e-Legend Concept – som tydligt tagit inspiration från amerikanska muskelbilar. Långt ifrån de formerna Peugeot haft på sina efterföljande lanseringar.

De elektriska ambitionerna var också höga i samband med presentationen av konceptet för fyra år sedan.

Då talade man om ett batteripaket på 100 kWh som skulle ge en räckvidd på 600 kilometer. På 25 minuter skulle man kunna snabblada med 500 kilometer. Prestandamässigt var målet 0-100km/h på mindre än fyra sekunder och en topphastighet på 220km/h. 

Det återstår att se vad Peugeot hittar på denna gången. Den 5 januari får vi en anledning till att återkomma till det.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.