Jeep visar elbil – Avenger med 40 mil räckvidd kommer till Europa 2023

Jeep ska lansera fyra stycken helt eldrivna suvar fram till 2025. Eldrivna Jeep Avenger kommer till Europa i början av nästa år och idag får vi en första titt.

Jeep Avenger blir en kompakt SUV med hög markfrigång, precis vad som är förväntat av en Jeep. Interiören ska bli ”teknologiskt modern” och kommer erbjuda gott om plats både för passagerare och bagage.

Avenger kommer att erbjuda en räckvidd på upp till 400 kilometer. Vi får inga uppgifter om motor, snabbladdningskapacitet eller batteristorlek idag. Premiären kommer att ske i samband med bilmässan i Paris den 17 oktober. Avenger är specifikt utvecklad för Europa och tillverkningen kommer att ske i Polen.

– Den helt nya Avenger kommer att erbjuda Jeep-märkeskapacitet som är anpassad för den europeiska marknaden. Denna moderna, roliga och känslomässiga SUV kommer att tilltala en växande skara kunder som letar efter ett kapabelt, kompakt, modernt och helelektriskt Jeep-märkesalternativ, säger Antonella Bruno, chef för Jeep Europe på Stellantis.

Smygtitt på ytterligare två modeller

Jeep visade dessutom upp ytterligare koncept på två helt eldrivna modeller. Det första är Jeep Recon som kommer bli en eldriven motsvarighet till Jeep Wrangler. Den tar formen av en betydligt mer robust Jeep lämpad för riktigt tuff terrängkörning.

– Den helt nya, helt elektriska Jeep Recon har förmågan att korsa den mäktiga Rubicon Trail en av de mest utmanande terränglederna i USA och nå slutet av leden med tillräckligt med räckvidd för att köra tillbaka till stan och ladda, sa Christian Meunier, VD för Jeep.

För en riktig frihetskänsla är det möjligt att öppna både taket och fönster; och plocka bort dörrarna på Jeep Recon. Mer av Recon kommer Jeep visa upp nästa år. Den kommer först lanseras i USA för att sedan nå fler globala marknader.

Det andra konceptet är en större suv med arbetsnamnet Wagoneer S. Den kommer placera sig i ett prestandasegment och erbjuda upp till 600 hästkrafter. 0–96 km/h (0-60 mph) ska den klara på 3,5 sekunder. Räckvidden ska vara upp till 643 kilometer.

Mer av Wagoneer S kommer vi få se nästa år. Produktionsstarten är planerad till 2024 – efter lansering i USA ska även den nå fler globala marknader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.