Svenska Fidesmo låter Tesla-förare låsa upp bilen med en ring

Svenska finansteknikbolaget Fidesmo lanserar nu en tjänst som gör det möjligt att låsa upp bilen med NFC-teknik i form av en ring. På så vis kan man lämna nycklarna och plånboken hemma. Den uppkopplade accessoaren kan också nämligen ersätta kortbetalningar.

Första bilmärke som integreras med Fidesmo Car Keys är Tesla. På svenska marknaden lanseras Fidesmo Car Keys tillsammans med svenska Tapster. Föraren kan enkelt och säkert kan koppla ihop sin Tesla-bil med ringen.

– Varför släpa runt plånbok, mobil och bilnycklar när du kan samla allt i en och samma ring? Fördelarna med att samla sitt liv i en uppkopplad accessoar är många, men framförallt är det en stor frihet att kunna ta sig runt i vardagen helt kontaktlöst och utan knapptryck, säger Mattias Eld, vd och grundare av Fidesmo.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Fidesmo Car Keys på våra betalningar hos Tapster. Det är ytterligare ett steg på vägen mot att minska människors beroende av plånböcker, kort, nycklar och till och med telefonen, säger Ludvig Scheja, medgrundare och Creative Director hos Tapster.

Nästa steg för Fidesmo är att låta fler biltillverkare ansluta till Fidesmo Car Keys. Fidesmo planerar även att lägga till ännu fler möjligheter för en kontaktlös och flexibel vardag, från betalning till bilkörande.

– Det är ett sätt att höja användarupplevelsen hela vägen, så man slipper vara bunden vid mobilen och krångla med lösenord och knapptryck. Vi ser fram emot att möjliggöra fler samarbeten för en kontaktlös vardag under 2023, avslutar Mattias.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.