IF Metall lättar på blockaden mot Teslas skadeverkstäder

IF Metall har idag meddelat att de Tesla-godkända skadeverkstäderna som tagits ut i sympatistrejk återigen ska få börja reparera Tesla-bilar. Det från och med imorgon 1 maj.

Egentligen har det funnits ett undantag för kraftigt krockskadade Teslor sedan februari, men den dispensen gällde bara fram till och med idag. Istället för att nu dra åt snaran igen väljer IF Metall istället att lätta på sympatiåtgärden. En åtgärd som slagit hårt mot Tesla-ägare och de berörda skadeverkstäderna.

Kvar finns däremot vissa restriktioner, som ska förhindra arbetet på bilar som bland annat ägs av Tesla och åtgärder av vissa typer av garantiärenden. Men för den som har en krockskadad Tesla kommer det nu alltså vara möjligt att få den reparerad.

– Blockad för servicearbete gäller fortfarande på bilar som ägs av Tesla, bilar med transportskador och bilar som omfattas av fabriksgaranti. I övrigt kan service utföras på Teslabilar, skriver IF Metall i ett mail.

Branschkollegan Peter Esse har varit i kontakt med IF Metall för att få det hela bekräftat, och dessutom får han vissa bitar förtydligade. Peters inslag ser du nedanför:

Sedan strejken inledes har IF Metall plockat ut runt 80 skade- och karossverkstäder i Sverige i sympatistrejk. Dessa kan nu se fram emot att återigen återgå till sitt arbete.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.