Kia EV9 i kraftfullt GT-utförande visas i januari

Idag kan du köpa Kia EV6 GT om du vill ha en rejält kraftfull elbil från den sydkoreanska tillverkaren. Snart blir GT-bilarna fler. Nu bekräftar Kia dessutom att märkets stora flaggskepp EV9 kommer i ett GT-utförande.

Planerna bekräftade Kia under CEO Investor Day i slutet på förra veckan. Då talades en EV9 med en ”enorm kraftutveckling” från en dubbla uppsättning motorer som ska leverera fyrhjulsdrift. Sprinten 0 till 100 km/h ska bilen klara på fyra sekunder.

Kia EV9 GT får också ett förstärkt dämpningssystem och ett elektroniskt bromssystem som ska säkerställa säker körprestanda under höga hastigheter. Premiären kommer ske i januari 2025.

Den snabbaste Kia EV9 idag är GT Line-varianten med fyrhjulsdrift som levererar 384 hk och gör 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.