Pickupen Ram 1500 visas som elbil i januari

Amerikanska pickuptillverkaren Ram förbereder sig för att lansera en helt eldriven Ram 1500. Nu bekräftar Ram att man kommer premiärvisa ett första koncept i samband med teknikmässan CES i Las Vegas den 5 januari.

Då kommer vi att få se Ram 1500 Revolution BEV Concept. Det blir en tydlig vision av vad Ram kommer erbjuda i framtiden och hur man tänker ”omdefiniera pickup-segmentet”.

För att varva upp oss en aning delar Ram med sig av en teaserbild. Den ser vi ovanför. Mycket mer berättar Ram inte idag.

Sedan tidigare vet vi däremot att Ram 1500 BEV kommer gå i produktion till 2024. Den kommer ta formen av en kraftfull pickup med imponerande last- och dragförmåga. Helt enligt de förväntningarna som kunderna har på varumärket.

Mike Koval, VD för Ram har tidigare presenterat en ”önskelista” för den nya el-pickupen. Han har då nämnt V2G-teknik, snabbladdning på 150 kW, avancerad förarassistans och smarta förvaringslösningar för att nämna några detaljer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.