BYD Ocean-M är eldrivna halvkombin för Europa

Det blev sportigt och tufft när BYD visade upp sitt nya koncept på halvkombin BYD Ocean-M i samband med bilmässan i Beijing. Konceptet ska ge oss en föraning av den produktionsbil som kommer visas upp under hösten.

Ocean-M ska vara en elbil som är designad med den europeiska marknaden i åtanke. Den bygger på en helt ny elbilsplattform och en ny generation högpresterande batteriteknik.

BYD avslöjar för tillfället inget om prestandan eller några andra tekniska detaljer. Men storleksmässigt handlar det om en bil med en längd runt 4,4 meter. Alltså runt två decimeter längre än Volkswagen ID.3 eller MG4.

Ocean-M har en tvådelad spoiler precis som den kinesiska konkurrenten MG4. Kanske blir toppmodellen Ocean-M just ett svar på prestandamonstret MG4 Xpower?

Fronten för inte helt osökt tankarna till BYD Seal. Här har man tydligt följt sitt eget formspråk.

Först från sidan blir det kanske tydligt hur BYD utrustat Ocean-M med en hel del sportiga detaljer. Det kan ju tänkas att detta blir en toppmodell, och så kommer BYD också lansera en mer nedtonad instegsmodell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.