Stor ökning laddinfrastruktur i år – upp 59 procent

Foto: Peter Esse.

Under 2023 har vi sett en snabb utbyggnad av den svenska laddinfrastrukturen. Totalt visar den senaste statistiken från Power Circle en ökning med 1 176 nya laddstationer och 10 618 nya laddpunkter i år.

Antalet nya laddstationer har ökat med 38 procent, och antalet laddpunkter med 59 procent. I Sverige finns det nu 4 266 laddstationer som inkluderar 28 740 publika laddpunkter varav 2 616 är snabbladdare.

– Det är glädjande att se hur statistiken över laddinfrastruktur utvecklas och täckningsgraden förbättras. Tillförlitlig data är en förutsättning för att vi ska kunna använda oss av olika nyckeltal och se hur utbyggnaden av laddinfrastruktur förhåller sig till utvecklingen av den laddbara fordonsflottan säger Hampus Thuresson, projektledare på Power Circle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.