Nya regler försenar elbilen Ford Explorer till sommaren 2024

Leveranserna av Fords nästa elbil Ford Explorer var tänkt att starta i början av 2024. Men nu kommer uppgifter från tyska medier att lanseringen är försenad. Det med upp till sex månader.

Ford ska ha informerat personalen vid sin fabrik i Köln under torsdagen om förseningen. Det skriver lokaltidningen Kölnische Rundschau. Nya globala säkerhetsregler för drivlinor sägs vara orsaken till förseningen. Ford vill helt enkelt att ”elbilen följer den nya säkerhetsstandarden”. Uppgifterna förtäljer dock inte vilken ny säkerhetsstandard som det är Ford syftar på.

Ford Explorer är baserad på Volkswagens MEB-plattform som bland annat sitter i Volkswagen ID.4. Ford har beskrivit den nya elbilen som en ”medelstor SUV utvecklad för äventyr”.

Den kommer erbjudas i tre varianter varav två kommer till Sverige. Explorer erbjuder antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift med en motoreffekt på mellan 170 och 340 hästkrafter beroende på utförande.

Förväntningen är nu att lanseringen istället sker till sommaren 2024. Ännu finns inga svenska priser klara för Ford Explorer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.