Mer underhållning i elbilar med Google

Volvo EX90 får Angry Birds.

Snart får bilar som använder Google built-in nya underhållningsmöjligheter, ett system som bland annat används i elbilar från Volvo, Renault och Polestar. Google lättar nämligen på reglerna om vilka appar som tillåts, och nu tillåter Google ett bredare stöd för videotjänster och spel när bilen står stilla.

Google planerar också att integrera Google Cast vilket gör det möjligt att skicka videos direkt från mobiltelefonen upp på bilens skärm. Först ut att få funktionen är Rivians elbilar. Utrullningen till andra bilmärken kommer följa.

– Detta gör att du enkelt kan casta videoinnehåll från din telefon eller surfplatta direkt till bilen när du är parkerad, skriver Google på sin utvecklarblogg.

Google berättar också att man släpper in Uber Driver-appen i infotainmentsystemet, något som ska göra det möjligt för förare att ta emot körningar och få vägbeskrivningar direkt i bilens egna gränssnitt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.