Rekord för Polestar i kvartal två – ny spännande fas väntar

Nyligen nådde Polestar milstolpen 150 000 levererade Polestar 2. Framtidsutsikterna ser ljusa ut. Nu rapporterar Polestar att årets andra kvartal blev ett rekordkvartal med 15 765 levererade bilar. Totalt har Polestar nu levererat 27 841 bilar under året.

Målet för helåret är 60 000 till 70 000 levererade fordon och det tror Polestar också att man kommer att uppnå. Det med en bruttomarginal på fyra procent för helåret 2023.

– Vi uppnådde rekordhög volymtillväxt under andra kvartalet. Leveranserna av vår väsentligt uppgraderade Polestar 2 ökar nu, kommenterar Thomas Ingenlath, VD för Polestar. Framför sig ser han också en spännande ny era för bolaget:

– Vi går också in i en spännande fas med högre volymer och värde från vårt utökade modellutbud, tack vare att Polestar 4 förväntas få produktionsstart i november och Polestar 3 under första kvartalet nästa år, fortsätter Thomas.

Polestar 4

Polestar 4 är märkets mest kraftfulla elbil hittills. Där prestandamodellen levererar upp till 400 kW (544 hk) och ska klara 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder. Den bygger på SEA-plattformen som bland annat är till grund för Sverigeaktuella Zeekr 001.

Den sticker ut då den helt saknar en bakruta. Den har istället ersatts av en kamera. Det udda draget har gjort att Polestar kunnat ge bilen en riktigt sluttande coupétaklinje utan att inkräkta på takhöjden för de som sitter i bilen.

Produktionsstarten är alltså i november, och de första leveranserna i Sverige är planerade till början av 2024. De svenska priserna har ännu inte presenterats men den ska positionera sig mellan Polestar 2 och Polestar 4.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.