Nej, Emily GT ska inte byggas i Italien: ”Varför hitta på drama?”

Bolaget EV Electra som köpte elbilsprojektet Emily GT förra hösten har nu också köpt en bilfabrik i Italien. Av den anledningen sprids nu uppgifterna om att det är här som Emily GT kommer att byggas, och att Trollhättan därmed går miste om produktionen.

Bland annat var Trollhättans lokaltidning TTELA snabba med att dra slutsatser. De uppgifterna dementeras nu av bolagets VD Jihad Mohammed. Fabriken i Italien är visserligen avsedd för att bygga elbilar, men att det skulle handla om Emily GT är inte sant. Jihad berättar att företaget har förvärvat många bolag de senaste månaderna och har ännu fler på gång.

– Jag har inte pratat med någon i svensk media och jag gav inga detaljer varken positiva eller negativa…. ingenting helt enkelt. Jag vet inte om det finns en annan version av mig de pratar med, berättar Jihad Mohammaed.

– Vad är poängen med att hitta på berättelser och drama? Vem finansierar detta?, ställer sig Jihad frågande.

I december berättade Jihad i en intervju hur han planerade att förverkliga projektet Emily GT. Det involverar bland annat kontraktstillverkning, och med det slutliga målet att på lång sikt förlägga produktionen i Trollhättan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.