Studie: Tesla billigaste bilmärket att underhålla under en 10-årsperiod

Amerikanska Consumer Reports har tittat närmare på vilka kostnader som amerikanska bilister haft till sitt bilägande. I sin årliga undersökning har man helt enkelt frågat bilägarna om vilka kostnader de haft på underhåll och reperationer.

Initialt var kostnaden låg för de flesta bilmärkena under de första åren. Då täcker ofta nybilsgarantier in många reperationer, dessutom tar det några år innan nya bilar ska ha sin första service. Analysen visar att kostnaderna skjuter i höjden först efter några år när garantin och de kostnadsfria underhållsperioderna är över.

Men det är stora skillnader mellan olika märken också. Helt klart billigaste att underhålla i både fem och tio år är enligt undersökningen Tesla, med det dyraste märket är Land Rover.

– Skillnaden för att underhålla en bil i genomsnitt mellan vissa märken kan vara tusentals över en 10-årig tidsram. Dessutom är dyra lyxbilar ofta ganska dyra att underhålla över tiden, säger Steven Elek, ansvarig för dataanalys vid Consumer Reports.

Det är också värt att det så klart kan finnas stora geografiska skillnader och att servicekostnaderna kan skilja sig åt på olika marknader. Studien är genomförd i USA, och av en händelse så är fem av de sex billigaste bilarna att äga ur det här hänseendet amerikanska.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.