Premiär för nya Tesla Model 3 Performance – mer optimerad än någonsin

Tesla har nu lanserat Tesla Model 3 Performance, märkets kraftfullaste Model 3 hittills. Den senaste generationen drivenhet släpper loss 460 hästkrafter i systemeffekt och accelererar från 0 till 100 km/h på 3,1 sekunder. Toppfarten är 262 km/h.

Tesla berättar att när man lanserade den förra generationen Model 3 Performance tog man hänsyn till Teslas mål att tillverka en produkt som kunde tillverkas med optimal effektivitet. Det gav inte någon möjlighet att göra något unikt, utan istället skulle man minska skillnaden mellan olika versioner. Det var något som hämmade den generationen Model 3 Performance.

Nu sex år senare har man haft möjlighet att skapa något nytt och mer unikt än någonsin. Fortsatt baserad på den senaste uppgraderade Model 3, men med betydligt fler hårdvaruförbättringar tillsammans med en optimerad mjukvara.

– Nya Model 3 Performance bygger vidare på kvaliteten och plattformsförbättringarna från vår senaste uppgraderade Model 3 och levererar en ännu mer fokuserad körupplevelse plus unika fordonsegenskaper och designelement, skriver Tesla.

Helt nytt för Model 3 Performance är en ny adaptiva dämpningsteknik som drivs av en ny egenutvecklad mjukvara och är integrerad i Teslas Vehicle Dynamics Controller (VDC). Nästa generations system lovar ultimat väghållningsprestanda utan att tumma på bilens användbarhet i vardagen. 

Tesla berättar vidare att de ge gjort betydande uppdateringar till chassits hårdvara för att matcha den högre prestandan hos drivsystemen. En ökad strukturell styvhet, uppdaterad dämpning, stabilisatorer och bussningar ger ett chassi som ska vara mer prestandainriktat och mycket mer lyhört för föraren. 

Som standard finns också bromsar som är redo för bankörning med nya högpresterande bromsbelägg för en mer omedelbar inbromsning, högre värmegräns och optimal hållbarhet.

Model 3 Performance har fått nya 20-tumsfälgar. Givetvis är bromsoken också sportigt röda.

Tesla har också gett Model 3 Performance en ny design jämfört med de andra varianterna. Nya fram- och bakpartiet ger en mer aggressiv design, aerodynamik och integrerade kylkanaler. Det tillsammans med den bakre diffusern och kolfiberspoilern bidrar till att optimera lyftbalansen och stabiliteten i höga hastigheter. 

Interiört finns nya skålade sportstolar som ska ge stöd i sidled vid aktiv körning. De kan både ventileras och värmas. Stolarna tillsammans med kolfiberdetaljer får Model 3 Performance att utmärka sig bland de olika varianterna av Model 3. 

Priset för Model 3 Performance startar på 644 170 kronor. Beställningarna har öppnat idag och leveranserna inleds under kvartal två. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.