Polestar 4 först med autonom körteknik från Mobileye

Polestar och Mobileye ska samarbeta för att göra Polestar 4 till den första produktionsbilen som har Mobileyes teknik Chauffeur för autonom körning. Försäljaren av Polestar 4 har redan startat i Kina med de första leveranserna planerade innan slutet på detta året.

Redan från start kommer Polestar 4 vara framtidssäkrade för tekniken genom att ha ett Mobileye SuperVision-baserat ADAS-system installerat. Detsamma gäller när försäljningen drar igång på andra marknader under 2024.

När tekniken sedan lanseras väntas den erbjuda autonom körning från punkt A till punkt B på motorvägar utan att föraren behöver ha ögonen på vägen. Samt autonom körning på andra vägar i andra miljöer under övervakning av föraren.

– Jag är verkligen nöjd med hur produktionsförberedelserna för Polestar 4 avancerar. Ett samarbete med Mobileye kan avsevärt driva på innovation i vår elektriska SUV-coupé Polestar 4, säger Thomas Ingenlath, Polestars VD.

– Vi vet att det inte alltid är roligt och spännande att köra själv. Den här tekniken innebär att våra kunder skulle kunna aktivera autonom körning när de vill, vilket gör alla framtida resor angenäma, fortsätter Thomas Ingenlath.

Polestar 4 placerar sig mellan Polestar 2 och Polestar 3 vad gäller storlek och pris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.