Nya transportbilen Renault Master E-Tech får dubblad räckvidd

Renault visar nu upp den fjärde generationen av transportbilen Renault Master. I sitt eldrivna utföranden kan den nu erbjuda upp till 410 kilometer i räckvidd. Det är en fördubbling mot den tidigare generationen.

Under parollen aerovan har Renault lagt ett stort fokus på att förbättra aerodynamiken med ett strömlinjeformat tänk in i minsta detalj. Genom de förfinade designdragen har Renault minskat förbrukningen med upp till 20 procent på Master E-Tech. De aerodynamiska förbättringarna har dessutom gett en förbättrad förarupplevelse med minskat vindbrus.

Eldrivna Master E-Tech erbjuds med två olika motoralternativ. Antingen en motor på 96 kW eller på 105 kW. Renault erbjuder också två storlekar på batteriet. Ett mindre batteri på 40 kWh och ett större på 87 kW. Det senare är det som ger en räckvidd på upp till 410 kilometer (WLTP).

Koppla elektrisk utrustning direkt i bilen.

Transportbilen har också stöd för V2G vilket innebär att den kan agera strömkälla till att driva andra elektriska enheter. Exempelvis driva arbetsverktyg eller annan utrustning som kan vara nyttig i tjänsten.

– Vårt mål med den helt nya Renault Master var att komma så nära vi kunde den ideala skåpbilen. Handlare, entreprenörer och vagnparksförvaltare kommer att se ett verkligt steg framåt ett fordon som finns där för dem när de behöver det för att maximera sin produktivitet. En skåpbil de kan luta sig mot för sitt arbete, dag ut och dag in, berättar Hélène Carvalho, Renault Master produktprogramchef.

Renault Master kommer i 20 olika chassi-utföranden med lastutrymmen på 11 till 22 kubikmeter och en lastvikt på upp till fyra ton. Hjulbasen är kortare än de tidigare generationen vilket gör den mer lättkörd i stadstrafiken. En 40 mm bredare öppning vid den skjutbara sidodörren och 100 mm längre lastutrymme i den längsta i kategorin ska helt enkelt göra nya Master mer lättanvänd.

Kommer våren 2024

Nya Renault Master kommer att finnas tillgänglig från våren 2024. De svenska priserna är inte presenterade men Renault presenterar hela erbjudet med orden: Renault Master ”är utformad för längre räckvidd, lasta mer och kosta mindre.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.