Premiär: Opel Frontera Electric får ett riktpris på 29 000 euro

Opel Frontera och VD Florian Huettl.

Opel har sedan tidigare visat att par bilder på sin nya elbil Opel Frontera. Nu presenterar Opel modellen officiellt och bekräftar att den kommer få ett riktpris på 29 000 euro, inklusive skatter på den tyska marknaden.

– I år firar vi 125 år av biltillverkning på Opel. 125 år då vi har gått framåt för alltid och erbjudit kunderna innovativ, praktisk och framför allt tillgänglig mobilitet. Den helt nya Opel Frontera gör ett särskilt starkt uttalande i detta avseende: mycket flexibel, rymlig och elektrifierad kommer vår nya SUV att vinna över nya kundgrupper, säger Opels vd Florian Huettl.

Under presentationen meddelade Opel att nya Frontera inte bara kommer att erbjudas med fem sittplatser: ”Den är så rymlig att den även i framtiden kommer att finnas som sjusitsig”. Bagaget lastar 450 liter, och med sätena nedfällda går volymen upp till 1 600 liter. Dessutom går det att lasta 240 kg på taket.

Opel var dock fortsatt hemlighetsfulla men avslöjar att Frontera Electric kommer att erbjudas med 300 kilometer i räckvidd i sitt basutförande. En ”long range”-version kommer sedan erbjudas utöver den med en räckvidd på 400 kilometer.

För tillfället får vi inga uppgifter om motorkapacitet, men det ryktas om en relativt blygsam motoreffekt på 113 hästkrafter. Det eftersom den kommer dela plattform med Sveriges billigaste elbil Citroen e-C3 som ska kosta 299 000 kronor.

Mer om den tekniska prestandan, priser och försäljningsplanerna för Sverige kommer att kommuniceras senare under året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.