Ford E-Transit som eldriven minibuss med 12 sittplatser

Ford Pro förbättrar nu sin eldrivna transportbil Ford E-Transit genom att nu också erbjuda den som en minibusskonvertering. I utförandet Extended Range kan den leverera upp till 420 km i räckvidd, och snabbladdas från 10 till 80 procent på 28 minuter.

Den nya minibussvarianten är tänkt att stödja kunder som taxiföretag, skolor och lokala myndigheter när de elektrifierar sina flottor. Den nya modellen har plats för upp till 15 personer och är baserad på en E-Transit L3 med 4 250 kg totalvikt.

Kunderna kan välja om de vill ha ett enkelt, eller dubbelt framsäte och en bakre stolslayout på nio eller 12 passagerare. Modellen med standardbatteriet kan väljas med layouten nio eller 12 sittlatser bak, medan det utökade Extended Range-batteriet är begränsat till maximalt nio sittplatser bak.

Dessutom kan kunden välja mellan standard eller högt tak som tillval. Luftkonditionering, värme i bak och ett elektriskt sidosteg kommer som standard. Minibusskonverteringen finns nu tillgänglig via Fords återförsäljare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.