Trottoarladdaren är lösningen på elbilsladdning vid gatuparkering

Tyska koncernen Rheinmetall Group som är känt för att tillverka vapensystem har också andra strängar på sin lyra. Ett av de senare projekten är laddinfrasutrktur för elbilar – och nu demonstreras en unik lösning i Tyskland.

Ladduttagen sitter på marken i trottoaren. Något som ska göra laddningen mer förenlig med stadsmiljön. Som en del av en första testfasen har två pilotanläggningar driftsats.

– Idag är ytterligare en milstolpe i serien av innovativa mobilitetsprojekt som vi har utvecklat i Köln de senaste åren. Med TankE skapar vi alternativ för laddning av elbilar i det offentliga som är förenliga med stadsutvecklingen, kommenterar Stephan Segbers, försäljningschef på RheinEnergie.

Lösningen har tagits fram för att göra det möjlig för de som inte har tillgång till en egen parkeringsplats med laddning. Nu löser man infrastrukturproblemet i samband med gatuparkering utan att det påverkar stadsbilden som helhet.

– Det är ofta svårt för personer i lägenheter eller hus utan parkeringsplatser på den egna fastigheten att göra övergången till elbilar. De kan inte installera en wallbox, och de får inte heller dra en kabel över trottoaren för att ladda sitt fordon. Det är just därför som Rheinmetall trottoarladdare är den perfekta lösningen, kommenterar Timo Czech, borgmästare i Nörvenichs kommun.

– Den tillhandahåller en laddningspunkt direkt intill parkeringsplatser i allmänna utrymmen utan att behöva installera en vanlig laddstation på trottoaren, något som annars kan begränsa utrymmet för fotgängare, fortsätter Timo Czech.

Trottoarladdaren ska vara enkel att installera och kan leverera upp till 22 kW i laddeffekt och består av skalbara moduler som också har en integrerad lösning för kortbetalning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.