Video: Kyle testar Rivians eldrivna transportbil: ”Ett lyckopiller”

Den nystartade amerikanska elbilstillverakren Rivian tillverkar inte bara pickupen R1T och suven R1S. Bolaget har dessutom framgångsrikt landat ett stort kontrakt med e-handelsjätten Amazon och har under ett par år levererat en ändamålsenlig eldriven transportbil. Främst i USA, men även på vissa marknader i Europa.

Den eldrivna transportbilen är däremot inte exklusiv för Amazon, och med start i år erbjuds den även till andra företaget. Modellen har fått namnet Rivian Commercial Van 500 och är 6310 mm lång, 2900 mm hög och 2450 mm bred och en hjulbas på hela 4000 mm. Lastutrymmen lastar och den maximala vikten på lasten är 1240 kg. Fordonet har en räckvidd på runt 260 kilometer.

Kyle Conner från Out och Spec Review lagt beslag på en av de här transportbilarna, och går igenom den i en video som är över en timme lång. Du ser inslaget nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.