Ford E-Transit: Europas mest sålda el-skåpbil får längre räckvidd

Ford E-Transit är Europas mest sålda eldrivna skåpbil. Nu presenteras den i ett nytt Extended Range-utförande med längre räckvidd. Det genom ett nytt större batteri på 89 kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 420 kilometer. Räckvidden är en ökning med 28 procent mot motsvarande standardvariant idag.

Med uppdateringen introduceras också snabbare AC-laddning från 11 till 22 kW. Effekten på DC-snabbladdningen har ökat från 115 till 180 kW och att snabbladda från 10 till 80 procent tar 28 minuter.

En värmepump är också standard på den nya modellen. Systemet liknar det på E-Transit Custom, som använder ånginjektion för att förbättra energieffektiviteten och optimera räckvidden i kallare väder.

Ford Pro förväntar sig att E-Transit med längre räckvidd kommer att locka nya kunder, med ett brett krav på olika användningsområden. Därför erbjuds flera olika modellvarianter som inkluderar L3 och L4 längder, skåp och enkelhytt chassi, med totalvikt från 3 500 kg till 4 250 kg. Maximal nyttolast är upp till 1 460 kg för skåp och 1 814 kg för enkelhytt chassi, med dragvikt upp till 750 kg för modeller med 3 500 kg totalvikt.

Sedan lanseringen i juni 2022 har E-Transit varit den mest sålda elektriska skåpbilen i Europa. Modellen hade en marknadsandel på 55 procent 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.