Nio ska utmana Tesla med Onvo L60 – första bilderna

Nio har idag delat med sig av de första teaserbilderna från sitt nya bilmärke Onvo. Modellen Onvo L60 ska placera sig i ett bredare segment av familjesuvar än vad Nios egna bilmodeller gör idag – som istället har ett tydligare fokus mot premiumarknaden.

Den officiella premiären kommer att äga rum imorgon. Bakom designen står Raul Pires som har mer än 20 års designerfarenhet från Volkswagen Group, där han designat alltifrån Skoda till Bentley.

Fronten på Onvo L60.
Bakpartiet på Onvo L60.

Onvo L60 ska bli en direkt utmanare till Tesla Model Y. Det har Nio inte minst signalerat genom att de tidiga maskerade prototyperna som synts till har märkts med texten ”Bättre än Model Y”.

– Materialkostnaden för Onvo L60 kommer att vara cirka tio procent lägre än för Teslas Model Y, ska Nios grundare, William Li ha sagt vid ett tidigare tillfälle. Ett annat tydligt fokus för Onvo sedan dag ett har varit att fokusera på låg energiförbrukning. Något som ska göra det möjligt att minska storleken på bilens batterier, vilket i sin tur blir en prispressande faktor.

Uppdatering: Onvo L60 har haft premiär, läs mer i premiärartikeln här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.