Nya Peugeot E-Traveller med nio sittplatser och stort bagage

Nu visar den franska biltillverkaren Peugeot upp nya Peugeot E-Traveller. En minibuss som Peugeot vill rikta till företag som är ute efter ett elektriskt alternativ med upp till nio sittplatser.

Modellen erbjuder Peugeot i två olika längder och interiören kan anpassas för att erbjuda plats åt antingen fem eller nio personer. I utförandet med nio sittplatser erbjuder den dessutom ett bagage på hela 1500 liter, och upp till 4900 liter vid fällda säten.

E-Traveller drivs framåt av en motor på 100 kW (146 hk) och har en toppfart på 130 km/h. Två batterialternativ kommer erbjudas. Det mindre batterier på 50 kWh levererar upp till 224 kilometer i räckvidd. Ett större batteri på 75 kWh ska ge 350 kilometer i räckvidd.

Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW. För modellen med det lilla batterier innebär det att det tar 38 minuter att ladda från fem till 80 procent. För det större batteriet är motsvarande ladddtid 45 minuter. Effekten för AC-laddning är som standard på 7,4 kWh enfas, men trefas 11 kW finns som tillval.

Centralt i kupén finns en 10-tums pekskärm som kontrollerar alla systemen. Dessutom finns stöd för både Android Auto eller Apple CarPlay. Peugeot erbjuder också en rad förarassistanssystem som farthållare, autobroms, aktiv skyltavläsning och filhållningsassistent.

Ännu finns inga svenska priser klara för nya uppdaterade E-Traveller som har leveransstart nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.