Amazon driftsätter 50 eldrivna lastbilar från Volvo

Flera tunga eldrivna lastbilar rullar nu ut från Amazons depåer i södra Kalifornien. Det är postorderföretagets största satsning någonsin och inkluderar totalt 50 stycken eldrivna lastbilar. Bland annat trafikerar Amazon en containerhamn med eldrivna Volvo VNR Electric, som levererar en räckvidd på räckvidd på 442 kilometer och en totalvikt på 37 ton.

De eldrivna lastbilarna kommer att transportera lastcontainrar och paket från produktionsanläggningar, hamnområden, lagerlokaler till olika distributionscenter i regionen. Så kallade första milen, och mellanmilen i distributionskedjorna. Eldrivna skåpbilar kommer sedan ta vid vid sista-milen-leveranserna.

Tillsammans förväntas de tunga eldrivna lastbilarna färdas mer än 160 000 mil varje år utan några avgasutsläpp. För att hålla lastbilarna i drift i södra Kalifornien har Amazon installerat 45 snabbladdare på 11 platser.

Amazon har installerat egna snabbladdare.

– Vi är stolta över att lansera vår största flotta av elektriska tunga fordon hittills i Kalifornien. Tunga lastbilstransporter är ett särskilt svårt område att lösa, vilket gör oss desto mer glada över att ha dessa fordon på vägen idag, säger Udit Madan, vice vd för Worldwide Amazon Operations.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.