Easee blir mer öppna – släpper rapport över felande laddboxar

Den norska laddboxtillverkaren Easee har varit i blåsvädret efter att Elsäkerhetsverket dömt ut laddboxarna Easee Home och Easee Charge samt gett dem försäljningsförbud. Efter en tvist som pågått i över ett år beslutade till slut Elsäkerhetsverket att Easee inte behövde åtgärda de installerade laddboxarna, även om de har fortsatt försäljningsförbud.

Easee är däremot fortsatt skyldiga att hålla kontakten med Elsäkerhetsverket och ska istället ta fram en prognos över förväntade fel. Till följd av det beslutet har Easee valt att ta fram en rapport över historiska fel, och släpper också den rapporten helt öppen för allmänheten.

– Vi vill ligga i framkant inom branschen och tryggt dela med oss av den här informationen. Samtidigt är laddningsbranschen fortfarande under utveckling och vi behöver mer transparens för att hjälpa hela branschen att prioritera säkerhet, säger Marthe Kindervaag, marknads- och kommunikationsdirektör på Easee.

Idag finns det fler än 700 000 laddboxar från Easee installerade världen över. Förra året inträffade 3 075 fel som definierades som kritiska på Easees laddare visar rapporten. Kritiska fel är fall där laddaren inte längre kan användas, antingen på grund av defekta komponenter eller installationsfel. Vid felen träder boxens säkerhetsmekanismerna in och avaktiverar laddningsstationen för att undvika farliga situationer.

Totalt har alla installerade Easee-boxar genomfört 82 352 675 laddsessioner, med en slutförandegrad på 99,99 procent.

– Vi tycker att det här är viktig information så att elektriker och slutkunder kan känna sig välinformerade och trygga innan de köper en produkt, Den information vi erhåller är ovärderlig i vårt arbete med att förbättra våra produkter, oavsett om det handlar om ökad säkerhet eller bättre prestanda, avslutar Kindervaag.

Webbplatsen där Easee delar med sig av informationen kommer uppdateras regelbundet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.