Tesla Cybertruck på plats i Stockholm när Tesla firar 10 år i Sverige

Tesla firar nu 10 år i Sverige. Det firas med en helt ny popup-butik i centrala Stockholm på Sveavägen 21. I butiken finns hela Teslas kompletta sortiment bestående av Model S, 3 X och Y för både allmän beskådan och provkörning.

Men på plats finns också Tesla Cybertruck. En bjässe på 5,68 meter i längd, 1,79 meter i höjd och 2,41 meter i bredd. Trots sin vikt på fem kilogram under tre ton klarar den att göra 0 till 100 km/h på 4,3 sekunder.

Tesla Cybertruck säljs för tillfället inte utanför USA men finns på plats i Stockholm för allmänhetens beskådan som en del av en större turné i Europa. I Stockholm kommer den stå fram till den 19 maj. Den kommer sedan att rulla vidare till Göteborg, Helsingborg och Malmö som en del av turnén.

En mer utförlig genomgång av Tesla Cybertruck kommer dyka upp här på Allt om Elbil inom kort.

– De senaste 10 åren har genomsyrats av en kraftig tillväxt och utveckling på alla plan. Tack vare det enorma stödet från alla svenska kunder, ägare och anställda har vårt uppdrag att skynda på Sveriges övergång till hållbar energi resulterat i flera viktiga milstolpar, skriver Tesla om 10-årsjubileumet.

I popup-butiken visar Tesla hur snabbladdarna utvecklats.

Det rullar idag fler än 60 000 Tesla-bilar på den svenska vägarna och dessutom har man hunnit bygga det största publika snabbladdningsnätverket med en effekt över 150 kW. Tesla Model Y blev den mest sålda bilmodellen i Sverige förra året, och är det dessutom hittills i år.

På plats i butiken i Stockholm finns också Teslas robot Optimus som visar företagets ambitioner inom AI och framtidens tillverkningstekniker. På plats finns också en Cybertruck-inspirerad fyrhjuling för framtidens generationer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.