Nissan Micra visas som lågpris-elbil senare i år

Nissans koncept ger en föraning om eldrivna Nissan Micra.

I år börjar de betydligt mer lägre prissatta och mindre elbilarna komma ut på marknaden. Först ut är sommarens leveransstart av Citroen e-C3 som knipit titeln som Sveriges billigaste elbil med ett startpris på 299 900 kronor.

Men fler billigare elbilar är på gång – och Nissan kommer bland annat att visa upp en helt eldriven Nissan Micra innan slutet på detta året, det skriver brittiska Autocar. Micra är redan idag märkets lilla kompakta lågprisbil. Nu kommer den alltså också med en elektrisk drivlina.

Den elektriska drivlinan är ett samarbete mellan Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen, och el-Micran kommer därför dela plattform med den minst lika aktuella Renault 5.

Med plattformsdelningen kan vi också förvänta oss att Micra och 5 får ganska snarlika specifikationer. Det kan innebära ett batteri på 40 och 52 kWh med 300 respektive 400 kilometer i räckvidd. Och motorprestanda som sträcker sig mellan 70 och 110 kWh (95-150 hk).

Vid sidan av en el-Micra kommer också både en ny Leaf samt Juke och Qashaqi som elbilar inom de kommande åren.

Nissan Concept 20-23

Genom konceptet 20-23 har Nissan kanske gett oss en föraning vad hur el-Micran ser ut. Även om konceptet kanske drar lite mer åt sport än vad verkligheten kommer leverera.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.