Beskedet: Emily GT ska produceras i augusti – se reprisen från pressträffen

För ett år sedan överraskade NEVS att man i hemlighet hade utvecklat en helt ny elbil i Trollhättan, men överraskningen kom i samband med beskedet att NEVS skulle lägga ner sin verksamhet. Elbilsprojektet Emily GT skulle därför säljas vidare till någon som ville ta över och förverkliga elbilen.

I december kom nyheten att det libanesiska bolaget EV Electra köpt projektet. Men frågorna kring uppköpet har varit många sedan tillkännagivandet av affären i Göteborg. Företagets färgstärka ledare Jihad Muhammed har dessutom gjort flera utspel kring affärerna vilket stundtals kanske förvirrat ännu mer.

Många frågor har ställts av både journalister och Saabfantaster men svaren har varit få. Jihad har skylt på motgångar, att han blivit motarbetad av både Trollhättan stad och journalister. Granskningarna har varit tuffa och frågetecknen kring Jihads företag har varit många; och likväl även framtidsplanerna.

Emily GT i Göteborg.

För att en gång för alla reda ut alla oklarheter bjöd Jihad Muhammed idag in till presskonferens. Där ville han svara kritikerna och berätta om planerna framåt. Visst blev det en rejäl skottsalva avfyrad till journalisterna och kritikerna under presskonferensen där Jihad gjorde det klart och tydligt att han inte vill beblanda sig med sådant folk.

Om förverkligandet av Emily GT lovade Jihad mycket:

– Produktionen kommer att starta i augusti, vi kommer att leverera bilar i augusti. Några få kunder, några hundra bilar. Vi kommer att kunna tillverka 1500 bilar för Europas innan vi får alla certifieringar, ännu fler till Mellanöstern, sa Jihad.

Vidare berättar han att bilen kommer bli både lyxigare och ännu bättre utrustad än prototyperna som tagits fram i Trollhättan. Målet är att sälja bilen med ett startpris på 50 000 dollar och produktionen kommer att ske i Italien, i utkanterna av Turin vid en ”historisk bilfabrik” som han nyligen förvärvat.

– Alla vill att vi ska misslyckas. Vänta bara och se vad vi gör, sa Jihad.

Nu blir det alltså att vänta till augusti. Många frågor är fortsatt obesvarade. En repris av presskonferensen går att se nedan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.