Nya elbilen IM L6 gör älgtestet i rekordfart – i över 90 km/h

Det kinesiska bilmärket IM Motors är på ingång i Sverige, och först ut är modellen L6 som kommer 2025 med hjälp av Hedin Bil. Inför den stundande lanseringen har IM Motors under våren visat upp vad bilen går för.

I en ny video får vi se hur den klarar ett så kallat älgtest, en undanmanöver där förare ska parera förbi en (osynlig) älg som står mitt i vägbanan. Inget unikt i sig, om det inte vore för att IM Motors gjorde undanmanövern i rekordfart.

Vanligtvis anses en kontrollerbar undanmanöver runt 70 km/h var fullt godtagbart och över de gränserna är det få bilar som klarar manövern utan att tappa kontrollen. Men för IM L6 är 90,96 km/h inte ett problem.

Se manövern i klippet nedanför:

– Elbilarna från IM ska ha ett tydligt fokus på avancerad teknik i bland annat körassistans, intelligenta och uppkopplade tjänster för förare samt innovativa elmotorer, har Hedin MG Sweden AB sagt vid ett tidigare tillfälle.

IM L6 kommer erbjudas både med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift och i sitt topputförande ska den klara 0 till 100 km/h på under tre sekunder. Räckvidden kommer att vara mellan 600 och 800 kilometer beroende på version.

Förra månaden gjorde IM L6 en liknande manöver men helt utan förare. Klicka här för att se den uppvisningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.