Säljstart för Citroën ë-C3, blir Sveriges billigaste elbil

Till sommaren kommer nya elbilen Citroën ë-C3 till Sverige och nu är det bekräftat att den nya elbilen, precis som förväntat också kommer att kosta från 299 990 kronor i Sverige. Det gör det till Sveriges absolut billigaste elbil. Idag öppnar Citroën orderböckerna.

– När vi presenterade nya Citroën ë-C3 i höstas slog vi rekord i intresseanmälningar. Att så många var nyfikna och ville veta mer om vår elbil var riktigt kul. Och nu är det snart dags för oss att lansera den i Sverige, säger Casper Tönning, produktchef, Citroën Sverige.

Den nya elbilen kommer finnas i två utrustningsnivåer. Insteget YOU börjar på 299 990 kronor och den högre nivån MAX kostar från 344 990 kronor. I den högre nivån ingår bland annat 11-kW ombordladdare, uppkoppling med smartphone samt uppvärmda framsäten, framruta och ratt.

– Med vår välutrustade version MAX får du faktiskt mycket elbil för pengarna. 344 990 kronor är ett vasst pris för allt som vi erbjuder i den nivån, och det inkluderar såklart även trådlös mobilladdare, backkamera och såklart en 10,25-tums central pekskärm, säger Casper Tönning.

Ë-C3 är framhjulsdriven med en motor på 83 kW (113 hk). Ett batteri på 44 kWh ger en räckvidd på upp till 320 kilometer (WLTP). Toppfarten är 135 km/h och 0 till 100 km/h gör bilen på 11 sekunder. Storleksmässigt mäter bilen 4015 mm i längd, 1813 mm i bredd och 1577 mm på höjden. Den har fem sittplats och lastar 310 liter i bagaget.

Från och med juli kommer de första demobilarna att nå bilhallarna, och kort efter det startar kundleveranserna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.