Första prisindikationen på MG Cyberster

MG presenterade tidigare i år de europeiska specifikationerna på märkets eldrivna roadster Cyberster. Det blir ett rejält kraftpaket där den dubbelmotoriga toppmodellen levererar rejält med prestanda. Nu ges också en första fingervisning om prisbilden, det när de brittiska priserna nu släpps.

Aktuellt är två utföranden. Basmodellen får namnet Trophy och är utrustad med en motor som levererar 250 kW (340 hk) med ett maximalt vridmoment bekräftat på 475 N. Sprinten 0 till 100 km/h klarar den på 5 sekunder. Priserna startar på 54 995 brittiska pund, vilket omvandlas till 745 000 kronor.

Flaggskeppet och toppmodellen Cyberster GT får två motorer och fyrhjulsdrift med en total motoreffekt på 375 kW (503 hk) och ett vridmoment på 725 Nm. Det är den mest kraftfulla MG-modellen i märkets historia. 0 till 100 km/h klarar GT på 3,2 sekunder. Priserna för denna startar på 59 995 pund vilket omvandlas till 812 000 kronor.

Kupén är tvåsitsig i äkta brittiska roadsterutförande, samtidigt som man levererar en betydligt mer modern, komfortabel och digital upplevelse än någonsin, intygar MG. Bagaget rymmer 249 liter.

Bland andra detaljer som MG lyfter fram är Cybersters Brembo-bromsar samt treläges regenerativ bromsning för att maximera energieffektiviteten och utöka körräckvidden. Basmodellen kommer med 19-tums-fälgar medan GT-varianten för 20-tums-fälgar med högpresterande däck från Pirelli.

Till Storbritannien kommer MG Cyberster i augusti. Om eller när den kommer till Sverige återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.