Liten sportig elbil ger en föraning om nya Nissan Micra

Nissans designcenter i London fyller 20 år, och för att fira det släpper man nu ett koncept på en sportig kompakt elbil. Centret Nissan Design Europe står bland annat bakom succémodellerna Nissan Qashqai och Juke.

Nissan Concept 20-23 för tankarna till den kommande eldrivna versionen av Nissan Micra som kommer att dela plattform med Renault 5. En ny kompakt bilmodell som borde komma efter lanseringen av Renault 5 nästa år.

Inspirationen till det sportiga konceptet kommer både från onlineracingvärlden och Nissans deltagande i Formel E. Concept 20-23 tar formen av en 3-dörrars halvkombi med extrema aerodynamiska tillägg fram och bak.

Sportiga kjolar styr luftflödet bort från bilens front och låter luften flöda genom öppningar som kyler bromsarna. Från sidan vill man förmedla en muskulöshet från utsvängda hjulhus med stora hjul med lågprofildäck.

Ovansidan av hjulhusen har ventilerade lameller för att minska trycket som kan skapa luftmotstånd i hjulutrymmet.

Även om Concept 20-23 i huvudsak är en studie i framtidens exteriösa design får vi en liten tjuvkik på förarmiljön som kan ge en föraning om hur Nissan tänker i framtiden.

Interiören är en futuristisk tolkning av en racerbils avskalade funktionalitet. Här finns bara ett par skärmar som visar den nödvändigaste information utan några onödiga distraktioner.

Nissan el-Micra

När väl Nissan Micra kommer som elbil så blir det antagligen en betydligt mer nedtonad modell. Nissan har sedan tidigare släppt en liten bildteaser på en sådan modell. Visst finns det en viss igenkänning från Concept 20-23? Bland annat ser vi de små runda LED-framljusen och tydligt framhävda hjulhus.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.